Ledelsesforløb ‘Mindleaders Intensifying’

Den “underforståede” opfattelse af Mindfulness

Clearing, Caring & Sharing

Den ultra korte konklusion, af værdien ved Integration af  Mindfulness  er ; Mindfulness kan styrke vor psykiske, mentale og “sociale” helbred.

Indledningsvis en begrebsafklaring. Ordet »Mindfulness« oversættes til stadighed på godt dansk med ordene »Bevidst nærvær«. Læs følgende, og forståelsen vil komme, for den rette oversættelse Mindfulness ‘, at nære bevidstheden’.  Den Oprindelige Mindfulness tilgang omhandler væsenligt mere, end at anvende Mindfulness som tilgang til at træne evnen til nærvær.
Evnen til fokus og nærvær er blot fundamentet for at Mindfulness kan udfoldes og integres  i sin komplette oprindelige kontekst…..

Hvorfor  specifik Mindfulness træning for ledere? – Baggrund

‘Vi vil på dette kursus fremlægge videnskabelig evidens om Mindfulness og demonstrere metoderne. Hvorfor og hvordan virker Mindfulness? 

Kurset er levende og inspirerende og beskæftiger sig med den nyeste forskningsviden indenfor Den Oprindelige Mindfulness, og praktisering og tilgang til diverse metoder.

Mindfulness har som evidensbaseret metode gået sejrsgang over hele verden. Hvorfor?

  • Hvad er Mindfulness, og hvordan er meditation blevet så alment anerkendt?
  • Hvad er det der virker, hvad virker det på, og hvordan kan man sige med sikkerhed at det virker?

Demonstrationer af metoderne,får alle ‘ind’blik af, hvorfor og hvordan Mindfulness kan give;

  • Værn mod stress og redskaber til stresshåndtering
  • Et nyt perspektiv på opgaver og udfordringer, og finde vej til de konstruktive løsninger, med opmærksomhed på miljø, helhed og trivsel
  • Støtte til styrket aktiv indlæring, innovation og trivsel.

Kurset henvender sig til ledere og mellemledere, med ansvar trivselsmiljøet og medarbejderens individuelle trivsel, som overvejer at sende medarbejdere på Mindfulness kursus.
Det vil demonstreres hvorledes man, selv med en begrænset indsats, kan få stort udbytte af Mindfulness på kort tid.

I vores globaliserede og digitaliserede verden mødes lederen med stigende krav til performance, online tilstedeværelse og multitasking. Forventningerne til lederens evne til at møde medarbejdernes behov for sparring, nærvær og lydhørhed er usvækkede. Digitale medier overskrider grænser, skaber rum til vækst på mange planer, dette berøver ofte lederen for rum til refleksion og genopladning af personlige energiressourcer.

Det er her præcis Mindfulness træning bliver relevant i kraft af, at det bringer en tilgang ind, der kan styrke lederen i forhold til fokus, klarhed, stressrobusthed og kreativitet.

Ved at integrere en Mindfulness praksis i sin dagligdag kan lederen gradvist optræne sin mentale reciliens og dermed fungere med stærkere personlige ressourcer, også i komplekse situationer.

Hvordan? – Metoder

Via den Oprindelige Mindfulness har vi udviklet et særligt træningsprogram, hvor Mindfulness metoder og tilgange indsættes i et ledelsesmæssigt kontekst. Vor tids ledere har travle liv med udprægede begrænsede tidsresourcer. Derfor har vi udviklet en Mindfulness tilgang, som karakteriseres ved følgende:

  • Intensivt
  • Realistisk i forhold til tidsforbrug
  • Indeholder de essentielle og virksomme elementer af den autentiske Mindfulness tilgang
  • Ledelsesrelevant

Gennem vores kursus Intensifying Mindfulness muliggør vi, at lederen med en samlet tids investering på i alt 6 kursusdage fordelt over 3 måneder kan tilegne sig viden, metoder og erfaring, så man selvstændigt kan anvende Mindfulness i sin hverdag. De 6 kursusdage understøttes af 3 individuelle guidnings sessioner.

Oprindelig Mindfulness tilgangen er interpersonel og interkulturel og indeholder ingen religiøse eller spirituelle over- og undertoner.

Oftest arbejder oplægsholdere og undervisere ENTEN teoretisk ELLER praktisk med Mindfulness feltet. Som formidler af Mindfulness praksisser og begreber er det absolut væsentligt at have en langvarig praktisering af metoderne.
Mindfulness er ‘a state of mind’, ikke blot et vidensbegreb, det er en måde at være i, og at opfatte livet på.

Kontakt os gerne for uddybelse af forløbet

Jeg ser frem til jeres henvendelse
Venligst Jeanne Torres

 

Skriv en kommentar