Mindfulness en forandringsfaktor i verden; The Huffington Post

Boy sitting in lotus position, high angle view

Den amerikanske internetavis The Huffington Post 

Har bidraget med denne reavante artikel, der beskriver en række absolut væsentlige grunde til at mindfulness vil være en forandringsfaktor i verden 2014.

Her er et uddrag af de  tendenser, som artiklen frenhæver at Mindfulness vil åbne op for:

Nærvær og medfølelse skal styre vores teknologiforbrug (Bibringe større bevidsthed omkring nødvendig og unødvendig teknologiforbrug.)

Mindfulness i klasseværelset fremhæves også som et område, der vil være i stærk vækst. Måske vil vores bog Everybody Present – Mindfulness In Education have en lille rolle at spille her?

Vi er direkte udmattede af vorhektiske livsførelse, af evig stress og jag og vi har indset, at vi har behov for at udvikle en stærkere forbindelse til os selv, hinanden og til naturen.

Mindfulness er nødvendigt modtræk,- en modkultur til det sidste årti´s overstimulerende, fragmenterede og teknologimættede kultur, som vi i vor samtid lever i. Det er afgørende at børnene af vor tid, bliver guidet ind i en større mental ro, og positiv livsenergi. Dette er et absolut must, for at åbne op for, og for at modne og stabilisere både indlæringsevnen, og glæden ved læringen.

Behovet er mere end  tiltrænkt, det er nødvendigt. Mindfulness anses absolut ikke som en trend, der vil rinde ud.

I takt med den store teknologiske udvikling vil der være et stigende behov for at danne modvægt. I stedet for at tilladeteknologien at styre os, søger vi nu mod en balance i vores teknologiforbrug, som ellers bringer os i en tilstand af mindlessness.

En række Silicon Valley virksomheder er eksempelvist begyndt at forbyde teknologi under møder i et forsøg på at holde fokus.

Hos Google tilbydes medarbejderne et mindfulness program, der udvikler deres følelsesmæssige intelligens. Her er man bevidst om at udvikling af medfølelse ikke blot styrker den enkelte og samfundet, men også har en positiv indvirkning på virksomheders bundlinjer.

2014 vil være karakteriseret af en bevægelse mod mindfulness livsstil og en fokuseret opmærksomhed om det nuværende øjeblik.

Mindfulness er blevet mainstream: Ledere og kendte mediterer

En anden af tendenserne som trendspotterne ser er, at meditation og mindfulness er blevet mainstream. Udbredelsen er ligeledes blevet styrket i takt med at mange højt estimeret ledere som ex. Jeff Weiner fra LinkedIn og Oprah Winfrey har tilkendegivet at meditation er hemmeligheden bag deres success.

Forskning viser: Ingen hokus pokus

En anden grund til at mindfulness ikke kun er en trend, men er ved at blive en bevægelse, har at gøre med den voksende forskning på området. Vi kan ikke længere slå det hen som “hokus pokus” for hjerneforskningen viser den nøgne sandhed: Mindfulness styrker en lang række områder i hjernen, der har betydning for både vores fysiske og mentale velbefindende.

Skriv en kommentar